29 maart 2020

Dit is groot. Heel groot! Een stap tegen Gentrification en een overheid die acteert


De laadlos faciliteit achter flat Klieverink in Amsterdam Zuidoost. Het is misschien een postzegeltje in de stad, maar als speerpunt staat het voor heel veel.

Het is een hele achtbaan geweest maar eindelijk is het dan toch zover. Na 4 jaar (!) strijd met de lokale overheid (zie oa www.bit.ly/KlieverinkLaadLos ) wordt de Laadlos faciliteit achter flat Klieverink weer een realiteit nadat deze eerder werd weggetekend en opgedoekt.

Van een nieuw ambtelijk team kregen we recent terugkoppeling dat de verkeersveiligheid commissie van de stad (de CVC) het ontwerp daarvoor heeft goedgekeurd.

In essentie is dit het ontwerp wat al vanaf dag 1 door de bewoners en ondernemers werd aangedragen om verder uit te werken en te onderzoeken maar steeds op duistere wijze van tafel verdween. Onder het vorige bestuur werd steeds gezegd werd er ‘’alles aan te willen doen de LaadLos te behouden’’, maar ondertussen werd de veiligheidscommissie gevoed met onwerkelijke varianten en onrealistische tekeningen waar de bewoners zelf geen invloed op mochten hebben. En die, geheel begrijpelijk, door die veiligheidscommissie CVC werden afgekeurd. Wat bestuurders dan weer aanhaalden als reden voor inactie: Zie oa Zuidoost TV's https://youtu.be/cXGcbW9Kmuo

We zijn inmiddels vele zorgbrieven, raadsadressen, inspreekmomenten, buurt-enquetes, media momenten, bezoeken van gemeenteraadsleden, eigen onderzoek, metingen en meetings verder.

DIT IS GROOT. Dit staat voor meer dan alleen die Laadlos faciliteit.
  • Dit staat OOK voor een OVERHEID DIE ACTEERT na luisteren naar bewoners
  • Dit staat OOK een stapje in de strijd voor het behoud van de ziel van de Bijlmer, TEGEN GENTRIFICATION-met-verdringing. Het Ghanese supermarktje is meer dan alleen een afhaalplek van voedsel, het is ook onderdeel van de infrastructuur van Ghanese gemeenschap, met overlijdensadvertenties, en meer.
  • Dit staat OOK voor een overheid die ONDERNEMERS bedient en faciliteert ipv negeert.
  • Dit staat OOK voor de KRACHT VAN HET COLLECTIEF , als Hart voor de K-buurt kunnen we meer doen samen als mensen van de buurt, dan mensen alleen, omdat we met velen zijn. Mensen een stem geven die je te vaak niet hoort of ziet.

Hulde aan deze coalitie, aan alle gemeenteraadsleden, alle ambtenaren, nieuwe bestuurders en allen die samen hiervoor gestreden hebben en dit mogelijk hebben gemaakt.

Dit lijkt misschien een postzegeltje in de stad, maar dit is groot ! Heel groot. Het is die nieuwe lente, die verandering !











Geen opmerkingen:

Een reactie posten