19 september 2021

Queer en Kraaiennest

Niet meteen een combinatie die voor de hand ligt. Het was dan ook een noviteit om een drag show in de programmering van ons buurtfeest in te bouwen. En wat zei gemeenteraadslid Blom over zijn coming out??


 



[Dragshow at 1min12 ]

Naast een superleuke show op een prachtige dag in een fantastische afsluiting van ‘week van 1104’ geeft het een mooie illustratie van drie zaken:


Ten eerste illustreert het mooi hoe Hart voor de Kbuurt invulling geeeft aan één van haar twee hoofddoelen : een stem geven aan hen die te weinig hoort of ziet.


Ten tweede laat het zien hoe een buurt doelen stapelt en integraal aanpakt, Met één en dezelfde euro voor het buurtfestival meteen ook andere beleidsdoelen aftikt.

Een week ervoor besprak ik de voornemens met de gebiedsmanager die mij meldde dat hij voorheen verantwoordelijk was voor het LHBTI domein in het stadsdeel Zuidoost. Ik moest op mijn tong bijten om niet te zeggen dat er dan weinig van terecht is gekomen. Zo homovriendelijk is het niet in Kraaiennest. Het is dat we zelf een pride-pad hebben gefixt, maar verder? Een brief aan het stadsbestuur om met Pride ook Pride vlaggen  door heel Zuidoost te hebben, ipv alleen centrum, heeft nog niets opgeleverd.


Een van de grote problemen is dat zaken vaak verkokerd worden aangepakt. De gebiedsmanager meldde dat er ook gelden zijn voor LHBTI initiatieven. Maar daar ligt vaak het probleem: die worden als LHBTI initiatieven in isolatie opgetuigd in plaats van geïntegreerd in een breder geheel. Waardoor er te vaak een preaching-to-the-converted effect/echochamber onstaat.



Het derde wat dit traject laat zien is hoe zoiets niet te plannen valt. Dat je ook niet alles met plannen moet willen proberen te vatten. Je werkt vanuit een aantal basisprincipes (zie 1)  en probeert daar steeds invulling aan te geven. Het was een toevallige ontmoeting op een schoon-actie in de buurt, die dit aan het rollen bracht. Buurtboetseren in volle vorm. Vroeger heette dit opbouwwerk volgens mij. Dit is niet te bedenken, je bouwt met wat er voor handen is, verkent mogelijkheden, en maakt steeds het beste van wat de mogelijkheden op dat moment bieden.  Als we 3 maanden van te voren een plan hadden moeten inleveren, en uitvoeren, was dit nooit van de grond gekomen. Een prachtig voorbeeld van sturen op input, wat werken op basis van vertrouwen vraagt.


++++++


zie ook alle andere dag video's VAN DE WEEK VAN 1104



zat 4 sep www.bit.ly/dag1weekvan1104 De opening met oa Burendag K-buurt en Directeur Masterplan die de buurt rond gaat en onthulling doet

zon 5 sep www.bit.ly/dag2weekvan1104

maa 6 sep www.bit.ly/dag3weekvan1104

din 7 sep www.bit.ly/dag4weekvan1104

woe 8 sep www.bit.ly/dag5weekvan1104

don 9 sep www.bit.ly/dag6weekvan1104

vrij 10 sep www.bit.ly/dag7weekvan1104

zat 11 sep www.bit.ly/dag8weekvan1104 De afsluiting met ''There is unity in community''



Programma van de week nog zien? Kijk op www.1104enzo.nl/deweekvan1104 of download programma via www.bit.ly/programmaweek1104

Geen opmerkingen:

Een reactie posten