29 september 2019

Transparantie: Open die black box! In ieders belang..


Transparantie is een mooi woord. Er is nu al twee keer publiek door het bestuur van de stad toegezegd dat er openheid zou komen over waaraan de financiƫn voor de gebiedsplannen Bijlmer Oost de afgelopen jaren zijn besteed.

https://youtu.be/Rf6lGID5Q7o 6 dec 2018 op een door stadsdeel georganiseerde Kbuurt bijeenkomst in Eeghi Kerki
https://youtu.be/xZ7kGGWZVD8 25 april 2019 bij inspreken bij de Stadsdeelcommissie


Als er 28 juni 2019 dan maar een wob verzoek wordt ingediend krijgt de indiener 13 september bericht dat er teveel gevraagd wordt....




Is wat gevraagd wordt echt teveel als het gaat om openbaarheid van bestuur?  Is er niets te leveren? Of is er gewoon meer tijd nodig om nog de mooie rapporten te schrijven waarmee in dit stadsdeel zelfs projecten die niets leverden nog de hemel in worden geschreven?

Mensen, ambtenaren (zijn ook mensen !) fouten maken mag! Laten we daar eens beginnen. Wij accepteren dat niet alles perfect is als jullie accepteren dat jullie fouten geen fouten zijn maar we er samen prachtige leermomenten van kunnen maken. En dat we het daar samen over kunnen hebben zonder naar een escalatiemodel te hoeven grijpen zoals een participatiestaking.

Wat we zoeken is een overheid die steeds beter wordt. We willen er zelfs aan mee helpen. Maar het begint wel bij transparantie.

 (Plaatje: toezegging van DB uit de notulen stadsdeelcommissie dd 25 april 2019)

Open dus die black box! In iedereens belang!



UPDATE 26 januari 2020

Het is inmiddels 2020.
Er is nog steeds geen inzicht in de besteding van de gelden behorende bij gebiedsplan 2018
Er is ook nog geen antwoord op het WOB verzoek


Het onderwerp is ook besproken op het buurtberaad van 21 nov 2019 met de volgende slides



Geen opmerkingen:

Een reactie posten