8 december 2018

behandeling gebiedsplannen op locatie



Gisteravond was er dus presentatie van gebiedsplannen in Eeghi Kerki.

Dankzij druk van onze kant was het gelukkig meer dan alleen een presentatie; er kon ook input gegeven worden aan 4 tafels waar de 4 BijlmerOost stadsdeelcommissie leden aan hadden plaats genomen. Mooi dat bestuurder Dirk de Jager daar de ruimte voor schiep. Helaas werd geen gelegenheid geboden plenair de echte en grote structurele problemen met het document en de aanpak ter sprake te brengen. Wel is met een interventie nog aangegeven dat er transparantie wordt ge-eist van de besteedde gelden en resultaten, niet alleen waaraan, maar ook naar wie. Dirk heeft dit toegezegd.

Een ding is helder, als wij een dergelijk proces als bewoners vanuit bewonersoptiek zouden aanpakken, dan zou zo’n proces heel anders lopen. Denk alleen al waar de plannen nu (NIET) te vinden zijn op de gemeentewebsite, onvindbaar. Of zo’n avond als gister die totaal top-down werd dicht-geregisseerd. Gelukkig kreeg deze wens in algemene zin bijval van bestuurder Dirk de Jager , die de buurt de gelegenheid biedt in de toekomst zelf aan de slag te gaan. Dus niet alleen participatie, maar ook initiatief.En aangaf met de K-buurt op experiment te willen gaan. Wij ook!

Ondertussen delen we hier de vellen die op 4 tafels werden opgetekend. En hebben we de plan-documenten online deelbaar gezet voor ieder die nog suggesties wil delen door ze erin te schrijven. Maandag 1200 uur delen we deze dan met de stadsdeelcommissie leden. Echt veel hoop hebben we niet want dit proces leent zich door de opzet, denk hoe de teksten al tot in detail in groot volume uitgeschreven zijn, en de 4 stuurlui, de SDC leden, die nauwelijks zijn ge-equipeerd in tijd om hier nog diep in te duiken en dan ook nog overeenstemming over te vinden...lastig. heeft iemand suggesties?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten