31 januari 2019

Flitsbezoek Wethouder Groot Wassink in Holendrecht



Wethouder Groot Wassink kwam 18 jan 2019 langs in Zuidoost, buurthuis Holendrecht,  en we hebben hem :

# kort op de hoogte kunnen brengen van 3 van onze plannen (niet op deze video): Buurtplatform, Jongerencentrum en WeMakeTheCity Kraaiennest

# laten zien dat de buurt oplossingen heeft die de overheid en tussen-organisaties niet hebben

# voorbeelden gegeven van enkele van de participatieve democratische vernieuwingen die we bijdragen (en vragen*) aan Amsterdam.

# De urgentie vanuit buurtperspectief: zoals kinderen van 14 die kinderen van 14 neersteken.

# De urgentie vanuit organisatorisch perspectief: Wij zijn beyond uit-geïnvesteerd, (kansen blijven onbenut terwijl de energie gaat in meer praten over doen, fondsenverwerving en proberen te overleven)


De wethouder sprak het allemaal erg aan: de overheid moet echt naar een andere manier van werken, in een superdiverse stad. WeMakeTheCity locatie Kraaiennest wordt ook warm omarmd. Hij heeft ''Hart'' voor de Kbuurt.


Hij kan echter niet zomaar een cheque uitschrijven. Maar biedt aan snel contact te hebben voor verdere stappen, wellicht ook met tussenstapjes. Dirk denkt graag mee daarover. Het momentum moet niet verloren gaan. Op zeer korte termijn zal er een werkbezoek, met de wethouder, ingepland worden. Er wordt ook steun aangeboden bij het aanboren van alternatieve geldstromen, bv Europa, fondsen, etc


Extra politieke druk is altijd handig.


De suggestie vanuit het gebiedsteam om aan te sluiten bij bestaande groepen die bezig zijn met jongeren wordt verworpen omdat we dan aansluiten bij wat dus niet werkt. Bovendien gaat onze geloofwaardigheid bij de jongeren meteen onderuit.

Sandra Grep: het is nu tijd dat de overheid vertrouwen, en de middelen die daarbij horen, gaat geven aan die bewoners die het KUNNEN.


De presentatie is te downloaden via link www.bit.ly/hvdk18jan2019rgw 

 

* We vragen Amsterdam vooral te stoppen met de eenmalige ‘’vraagacties’’. Het lijkt prachtig, meer vragen aan bewoners voorleggen, maar wie naar voren stapt is altijd een zelfgeselecteerd publiek. Zeker in achterstands wijken zet dit kwetsbare bewoners structureel op een relatief steeds grotere achterstand en verhoogt het de tweedeling in de maatschappij. We hebben laten zien dat het ook anders kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten