22 juli 2021

Jongerencentrum K-buurt opent langzaam de gordijnen


Vanavond was ik speciaal uitgenodigd om bij de eerste live meetup te zijn die werd gehouden over het komend jongerencentrum K-buurt. In No-Limit in de G-buurt. Er was hieraan voorafgaand via vele zoom sessies hard gewerkt aan de opbouw van de hardware en de socialware van het jongerencentrum via allerlei werkgroepen. .


Er werd getoond hoe de indeling eruit gaat zien. Ja er komt een beats studio. Maar het is voor jongeren van allerlei groepen. Er komt dus ook een boekenkast.



ALLE bewoners en -organisaties, en natuurlijk de jongeren zelf, mogen er hun dingen gaan doen voor jongeren, niet alleen Swazoom, de jongeren welzijns organisatie van Zuidoost. Swazoom coördineert, zorgt dat het voor iedereen veilig blijft, dat soort dingen. Er komen camera's buiten en binnen. De mentale veiligheid is ook belangrijk. Als je een plan hebt, kun je straks een ruimte aanklikken en zo boeken Als je nog geen plan hebt, dan is er hulp om een plan te maken. Waarom je een plan moet hebben werd met niet helemaal duidelijk, maar daar is vast over nagedacht.


Het is echt de bedoeling dat het helemaal door de jongeren zelf besloten wordt. Wat ZIJ willen. Nu hadden de jongeren kennelijk in een eerdere meeting een besluit genomen over een naam. ‘’elevennullall’’ of ‘’elevenforall’’, hou me ten goede. Het is in ieder geval om de verbroedering van alle delen van zuidoost uit te drukken. Maar dat was dan kennelijk toch niet helemaal goed, want er moet nu toch nog eerst een prijsvraag komen. Dat was niet door de jongeren zelf besloten en dat liet de jongeren dan toch wel weer in verwarring achter.



Onze Sarita Bajnath leidde de meeting zoals altijd met verve. Er waren ook 3 leden van de stadsdeelcommissie Er komen mooie schilderingen op de buitenmuren van een kunstenares. De beamer deed het helaas  niet, maar er werd geïmproviseerd door de kunst dan via een laptop scherm door de zaal te laten gaan en zien. Dat kan ook. Zolang er maar geïmproviseerd blijft worden, ingespeeld op de omstandigheden, komt het vast goed met dat jongerencentrum K-buurt.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten