30 maart 2022

de ruggegraat van de buurtorganisatie

 



Gister hadden we weer bijeenkomst van onze raad van bewonerskernen, zeg maar de bewonerscommissies van de Kbuurt. De opkomst, zowel fysiek op Klieverink als hybride, was echt super, de energie geweldig en we hebben goud in handen met de manier waarop de buurt zo tot zelf organisatie van onderop komt.



De reden om dit te delen is dat we vorige week donderdag, bij de aftrap van het buurtplatformrecht, waarmee we officieel erkend zijn als het buurtplatform van de hele K-buurt, er achter kwamen dat deze manier van werken nog niet overal / ambtelijk bekend is. In het kader van ''leren'' willen we graag delen laten weten dat het er is en ook idd werkt.




Op 23 februari, bij de aftrap van buurtbudget ter versterking van de zelforganisatie, werd ons gevraagd een brede coalitie te bouwen. Alsof er nog niets was. We gaven daarop aan dat we die al hebben in deze buurt, daar bouwen we namelijk al jaren aan en vormt echt de ruggengraat van bewoners zelforganisatie. Alle flats, bewonerscommissies, wooncomplexen. Het is de basis van bewoners zelf organisatie, want iedereen woont ergens.







PS Kelbergen had een eigen event gisteravond, dus vandaar geen deelname

Geen opmerkingen:

Een reactie posten