15 december 2016

De 'kosten' van fout overheidshandelen komen teveel bij bewoners omdat bewoners 'gratis' werken

Na een lang proces met Stadsdeel kwamen er dan toch eindelijk een paar fietsnietjes bij bedrijven aan  de plint van Flat Klieverink. (Het Cafe aan de achterkant wacht nog steeds met smart)

Als bewonerscommissie hadden we gekeken naar de optimale locatie, bijvoorbeeld waar de camera's staan zodat we deze nietjes 'in beeld’ geplaatst konden hebben. En waar de ondernemers ze wilden hebben.

 Op de vrijdag dat ze geplaatst werden, staan ze ineens ergens anders, te dicht naar de winkels die daardoor o.a. minder toegankelijk worden. Een van de stratenmakers vertelde me dat 'iemand, een opzichter' had gezegd ze gewoon op de stoep in te metselen, in plaats van waar ze 'op tekening' stonden.

In het weekend een keurige brief geschreven om daarmee 'het gaatje' in de sjoelbak (zie Blogpost ‘Het Sjoelbaksyndroom’) voor de ondernemers te vinden. Dat is gelukt. Diezelfde week werden de nietjes alsnog verplaatst.


WAT IS DAN HET PROBLEEM? 


De 'kosten' die onevenredig oneerlijk verdeeld worden!

De opzichter neemt in waarschijnlijk 5 minuten een beslissing, die vervolgens aan de kant van de bewoners meer dan een halve dag kost om alle informatie weer bij elkaar te halen, te formuleren, te communiceren, af te stemmen etc.

De opzichter zal er geen boterham meer of minder om eten. De daaruit voorvloeiende 'kosten' aan de kant van bewoners zijn 'gratis' en 'onzichtbaar' voor de overheid, maar niet voor de bewoners. Je moet er maar de tijd in kunnen steken en lange adem voor hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten