24 oktober 2021

De link tussen prullenbakkennood en buurtplatformrecht

 









Mysterieuze verdwijning van prullenbakken in K-buurt. Prullenbakken waarvan er vele juist niet zo lang geleden in het kader van ''ontwikkelbuurten'' samen met bewoners geplaatst waren. Grote pluim voor de gemeente voor de snelle re-actie op deze actie. We doen nu met de buurt (via o.a. alle bew commisies van flats en wijkjes en een gedeelde googledoc met kaart), een traject waar in K-buurt prullenbakken moeten (terug) komen.

AT5 maakte er een item van https://www.at5.nl/artikelen/211574/gemeente-haalt-nieuwe-prullenbakken-weg-ene-hand-van-de-overheid-geeft-andere-pakt-terug .

Deze casus laat ook weer nut en noodzaak zien dat een buurt een buurtplatform heeft, die de verkokerde overheid e.a. instanties een beetje kan helpen bij het integraal te werken, omdat bij ons als bewoners immers alles samenkomt. Wij leven integraal. Maja, er is nog steeds geen buurtplatformrecht, dus we kunnen wel ge-organiseerd zijn als K-buurt, dat wil nog niet zeggen dat we positie hebben om dit soort dingen te helpen voorkomen. We wensen het Amsterdam nog steeds toe.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten