19 oktober 2017

Al dat praten….hebben we daar wat aan?

Vanmiddag twee ambtenaren van de afdeling ´participatieve democratie´ op bezoek die zichzelf op de hoogte kwamen stellen wat er allemaal gebeurt op het gebied van transformatieve participatie in de K-buurt en wat we daaraan doen met Hart voor de K/buurt.

Prima mensen hoor, bevlogen en van goede zin. Zo´n gesprek is natuurlijk ook erg leuk en eervol, vooral als je weet dat het de vierde-op-rij -in-een-maand zijn van de afdeling ´participatieve democratie´ waar we mee in gesprek mogen zijn geweest.

Superfijn ook dat ze helemaal ´blanco´ binnenkomen. Als je weet dat van een vorig gesprek ook een uitgebreid verslag werd gemaakt (zie www.bit.ly/blogpostinterviewverslag ) Onze openingszin was daarom ´´Goh hoe gaan jullie ons helpen en hoe kunnen we jullie DAARBIJ helpen` kwam als antwoord van hun…``Ughhh, misschien kun je gewoon ons helpen`` Beetje vaag dus wat je er aan hebt ….

Eerlijkheid gebied te zeggen; van te voren hadden we al wel gevraagd wat we er mee zouden opschieten. Het antwoord kwam dat het niet hoefde hoor en geheel vrijwillig is zo' gesprek voeren met ambtenaren maar je het doet omdat de buurt dan verbetert. Voelt als soort afpersing dus. Als je er niet aan meedoet wordt de buurt dus slechter. En zo zit je dan weer tegenover mensen je kennis te delen waarvan je weet dat ze aan het eind van de maand gewoon betaald krijgen voor dit gesprek. En kunnen eten vanavond. Maar nog erger, je weet niet of ze je nu gaan helpen met onze plannen, of dat ze zelf weer plannen gaan bedenken (waar wij dan weer 'aan mogen meedoen')

Wat bij ons de vraag doet opkomen, Wie is er nu eigenlijk voor wie, ZIJN BEWONERS ER VOOR DE OVERHEID OF IS DE OVERHEID ER VOOR BEWONERS?

We duimen voor dat laatste. Gaat t ook vast wel lukken. Immers ze waren bevlogen en van goede zin en volgens begrepen ze het ook wel. We hopen op hun steun. In ieder geval hebben we al een suggestie gedaan voor een aanpassing op de website over participatieve democratie van de gemeente; gewoon MINDER praten, mee BESLISSEN en MEER DOEN  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten