26 november 2017

Bespreek de gebiedsagenda IN en MET het gebied


Deze zomer sprak HartvoorDeKbuurt, bij monde van Dhr Milton Jones, in bij de bestuurscommissie Stadsdeel ZuidOost.( https://youtu.be/aXYC431WeHY ; Bespreek de gebiedsagenda IN en MET het gebied via een ''op lokatie sessie'' van het bestuur ZO)

Omdat de gebiedsagenda veel bepaalt, maar zowel het proces ernaar toe voor de burger ondoorzichtig is (welke ideeën überhaupt op tafel lagen, hoe krijg je ideeën die tafel op, en welke afwegingen op welke gronden zijn gemaakt? ) Als je niet durft mensen een directe stem te geven in de allocatie van middelen, durf dan in ieder geval uit te leggen op locatie hoe het zit.

Mensen in de K-buurt hebben niets met de ‘’Administratieve eenheid Bijlmer Oost’’, oftewel de EGK buurt. Daarom een werd gevraagd om een sessie over ONZE buurt, de K-buurt. in ONS buurthuis Bontekraai.

Voila. Zojuist , zie onder, de uitnodiging ontvangen voor de laatste ‘’op locatie’’ bestuurscommissie vergadering van het jaar. Jawel, wel in Buurthuis Bontekraai. Maar met als onderwerp ‘’het dak van de A9’’. Zo wordt het idee ‘’je mag toch meepraten en meedenken’’ in stand gehouden, maar de zaken waar het echt om gaat, die komen weer niet aan bod. Afgeserveerd.

Het goede nieuws is natuurlijk, als er wel een sessie was gehouden maar alleen om iedereen slechts het gevoel te geven gehoord te zijn, maar er wordt toch niet geluisterd (‘’going through the motions’’) dan beter geen sessie. Dit bespaart de burger in ieder geval de tijd om voor niets in een zaaltje te zitten en voor de vorm mee te praten en doen. Dat is verspilde tijd die we beter kunnen besteden aan bijvoorbeeld bedenken wat voor eten we voor de feestdagen op tafel gaan zetten.


Vinden we het gek dat de meeste mensen in ZuidOost allang zijn afgehaakt qua meedoen? Zie ook http://bit.ly/blogpostnietserieusnemen ‘’waarom zo het verkiezingsopkomstpercentage in ZuidOost laag zal blijven’’


+++++++

Van: Jansen, Bert <B.Jansen@amsterdam.nl>
Datum: 24 november 2017 om 13:40
Onderwerp: Vooraankondiging : vergadering bestuur Zuidoost op locatie, dinsdag 12 december 2017
Aan: "Jansen, Bert" <B.Jansen@amsterdam.nl>


Hoe richten we tunneldak A9 in?

Bestuur stadsdeel Zuidoost vergadert weer op locatie

Er wordt hard gewerkt aan de langste (ruim drie kilometer) landtunnel van Nederland, onder de A9 bij stadsdeel Zuidoost. Ondertussen wordt al nagedacht over de inrichting van het tunneldak. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de volgende vergadering van de bestuurscommissie Zuidoost op locatie. Deze keer op dinsdag 12 december dit jaar in Buurthuis De Bonte Kraai, Kraaiennest 68, Amsterdam. Opnieuw van 19.00-21.00 uur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten