7 maart 2020

GENTRIFICATION ALERT KRAAIENNEST: witte bankjes en zwarte mannenGENTRIFICATION ALERT

De witte bankjes zijn weg in de hal van Kameleon bij Albert Heijn. Eerder werden Surinaamse cafe’s rond de Kameleon gesloten door de vastgoed eigenaar naar we hoorden zou dat onder meer het straatbeeld ten goede komen. (SIC!)

Tot een paar dagen geleden zaten er veel vluchtelingen van de WeAreHereGroep op de bankjes even bij te warmen, wifi te tanken om contact met familie te kunnen hebben, de dingen te doen die ‘’normale’’ mensen thuis doen. Maar ‘’normale’’ mensen hebben kennelijk liever geen straatbeeld met zwarte mannen die zitten en staan zonder ergens naar toe te gaan. Dus de bankjes zijn weggehaald. Zodat er geen vluchtelingmannen zitten.


Maar welke dingen hebben deze mannen daar mis gedaan anders dan ‘’er zijn’’ ? Hebben ze iemand neergestoken? Hebben ze iemand aangerand? Of is hun enig delict dat ze niet passen in het plaatje van de mensen die alles in het leven hebben? En die het de mensen die niets hebben nog niet eens gunnen om even internet te tanken op een bankje waar ze verder geen vlieg kwaad doen anders dan het beeld van ‘’zo hoort het mensen’’ te verstoren. Omdat het met dat ‘’beeld schaden’ misschien ook wel de commerciĆ«le belangen van de winkels schaadt. Tegen welke power inequality geen vluchteling bestand is.


Zie ook voorgaand Gentrification Alert: https://hartvoordekbuurt.blogspot.com/2019/11/gentrification-alert-angst-voor-de-ziel-bijlmer.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten