23 november 2021

Gentrification Alert Kraaiennest: mensen op straat en een plaskruis of iedereen van straat wensen ?

 De story continues, zie eerdere toiletissues ook op deze blog,

We roepen nu graag de hulp in van anderen omdat we vandaag ''de final verdict'' kregen van de nieuwe wijkagent die niet wil dat er een plaskruis komt bij het het plein bij Kraaiennest .  Dat versterkt volgens hem de criminaliteit ''en dat moeten we niet willen aanjagen''


Nu is dat zo, daar vinden we elkaar dat we criminaliteit niet willen aanjagen,, maar onderliggend horen we sterke sporen dat elke snorder al een crimineel zou zijn en eigenlijk de wens om alle mensen weg te wensen van de openbare ruimte. Want dan is het veiliger. Ondertussen is het een open riool onder metrobaan, de pilaren stinken, etc En die mensen die zijn er echt en wij bewoners gaan niet weg.


Wij staan er voor dat de Surinaamse mannen die cultureel in de buitenlucht verblijven, gewoon bij Zuidoost horen en hun plek  hebben.  Leven met elkaar buiten hoort bij Zuidoost. Wij zien eerder dat we van de Surinaamse mannen, de hosts van het plein kunnen maken, dan dat we ze proberen weg te wensen door geen prullenbakken te plaatsen, geen plaskruis, etc.


Dit is een heeeeeeel fundamenteel debat, waar we ook vaak merken dat er een regelgeving construct wordt gemaakt op zo'n plein, die gebaseerd is op klachten die voornamelijk afkomstig zijn van mensen die bovenmatig de weg weten naar de wegen om dat te doen. En dat zijn dan weer niet deze mensen op het plein die vervolgens in een regelgeving construct komen waar ze eigenlijk buiten de wet komen te staan, gewoon omdat ze minder in staat zijn zich beleidsmatig te verweren (Als je ziet waar ze staan en zitten met elkaar, wie heeft daar last van? De eerst volgende flat Klieverink, mijn eigen flat, is zeker 100 meter weg) het zijn gewoon mensen. Zo vind er dus culturele verdringing plaats.

We hebben zelf als experiment 3 weken een plaskruis laten zetten, in overleg met de doelgroep uitgeprobeerd op diverse plekken, dat hielp goed. geen probleem, integendeel.




Maar we hebben de centjes niet dat vol te houden. Hebben deze issue overgedragen aan gebiedsteam die eerste meldden dit te zullen gaan regelen en er de centjes voor te hebben. Maar nu de wijkagent zegt ''Nee'' kennelijk niets anders kunnen dan wijken.


Wij weigeren echter als norm te maken dat iedereen maar weg moet uit de openbare ruimte Zo is Zuidoost ? Niet ons Zuidoost!


We merken dat dit een strijd is die wij er even niet ook bij kunnen hebben, vandaar ook dit signaal extern. We willen naar een Kraaiennest waar het veiliger wordt doordat meer ogen op straat, OOK door een handhavingsblauwdruk, handhavers , straatcoaches, maar niet dat alleen de bovenbubble van de maatschappij welkom is en recht op leven heeft. Recht op leven hebben we allemaal.


Niet alles kan overal op elke tijd maar het kan ook niet zo zijn dat er niets kan en iedereen om 18:00 uur  maar achter de boerenkool moet zitten. Daarover willen we met de buurt een brede discussie opzetten, maar met een degelijke insteek is dat bij voorbaat kansloos


Graag  aandacht voor deze issue


+++++


Laten we WEL leven in de buitenruimte (46 sec)  https://youtu.be/XVQNeAtBobk 


Dat ''cultureel verblijven'' in de buitenruimte. Anderen noemen het ''deze mensen hangen maar wat''  Waar kom dit vandaan? Is dit erg? Is het echte overlast? of een projectie van eigen angsten? (2 min 20) https://youtu.be/3dv0n6Z_NW4


Laat die nieuw mensen die hier komen wonen het niet voor ons gaan bepalen, als het je niet bevalt, er zijn nog andere plekken om te wonen (41 sec) https://youtu.be/TalYvahjRY8 

eerder op deze blog

http://hartvoordekbuurt.blogspot.com/2021/07/een-democratische-ervaring-of-een-plaskruis.html 

http://hartvoordekbuurt.blogspot.com/2021/06/diep-luisteren-naar-een-toilet.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten