1 september 2022

De weg er naar toe is net zo belangrijk als het feestje zelf


Verbinding in de wijk en je rol als samenwerkingsrotonde versterken: Vandaag langs bij diverse wijkpartners voor hun deelname en programma voor ''de week van 1104''. Zo haal je ook de banden weer aan en dat, het proces van opzetten, en daarmee relaties hechten , is ook deel van wat zoiets organiseren door bewoners zelf  de wijk en ons brengt. Je leert weer waar iedereen mee bezig is, wat hun programma's zijn, zij over ons waar we mee bezig zijn en meer. 


De meerwaarde van zo'n evenement gaat niet alleen om de dag of de week of het event zelf, maar ook het proces daarnaar toe is net zo belangrijk. Ongemerkt leg je weer allerlei contacten en verbanden tussen diverse partijen die elkaar goed kunnen helpen. De horizontale banden en de social fabric, sommige noemen het cohesie en community, wordt versterkt.
ook komen overal in de buurt mensen bij elkaar om samen te overleggen, zoals hier het seniorenplatform 1104 (die de verbinding legt tussen de actieve bewoners van de 4 senioren complexen in onze K-buurt) 
of actieve bewoners van de 4 Ktoren flats die gezamenlijke een burendag dag organiseren

ook zet  heel veel activo's (Woord van Henk vd Belt)  weer in actiestand om voor hun gemeenschap te zorgen en met hun gemeenschap bezig te zijn, iets wat wij dan weer kunnen steunen, Van de Javaanse gemeenschap, tot de Surinaamse mannen op het plein tot de Marokkaanse vrouwen die altijd naar de speeltuin komen, en nog veel meer zo. Zo leuk dit en zo goed dit !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten